Manieren om websitekwaliteit te bepalenManieren om websitekwaliteit te bepalen

Het verhaal wordt nu iets meer technisch

Om te bepalen of een website of pagina een goede bron is voor een backlink zijn er verschillende tools ontwikkeld. Deze tools helpen dus te bepalen wat de kwaliteit zal zijn van een backlink bron. Voorbeelden van deze tools zijn Majestic(.com), ahrefs(.com) en moz(.com). Majestic produceert bepaalde getallen voor een pagina of domein. Deze getallen worden genoemd: ‘Trustflow’ en ‘Citationflow’. Ahrefs en Moz hebben op hun beurt weer hun eigen getallen, zoals Page Authority en Domain Authority. Verder hebben deze tools nog zeer uitgebreide extra informatie over de mogelijke kwaliteitsbepaling van een domein of pagina. Deze getallen helpen dus enorm om te bepalen of een pagina een goede plek is om een backlink te krijgen naar jouw website.
Maar, wat houdt dat allemaal in?

We beginnen bij het begin. Majestic, CF/TF houdt in Citation Flow en Trustflow. Trustflow is het betrouwbaarheidsgetal van de pagina, en Citation Flow is het linkkrachtvolume van de pagina. Als de CF heel hoog is, maar de TF heel laag, dan is dat een slechte zaak. Veel linkkracht met weinig betrouwbaarheid is een ongewenste verhouding. De juiste verhouding is dat ze gelijk oplopen of dat de betrouwbaarheid hoger ligt dan de linkkrachtvolume.

‘Beperkte OBL’

OBL betekent Outgoing BackLinks. Dat betekent het aantal uitgaande verwijzingslinks de pagina heeft. Hoe meer uitgaande links, hoe minder krachtig een link op die pagina is. Dus hoe lager het getal, hoe beter. Maar dit gaat samen met Citation Flow (en Page authority van Moz). Hoe meer flow de pagina heeft, hoe meer kracht elke uitgaande link heeft. Bijv. een lage Citation Flow met een hoge OBL betekent dat een link op de pagina weinig linkkracht heeft van de flow, en nog kleiner wordt gemaakt door de hoge OBL, oftewel hij is van lage kwaliteit. Het tegenovergestelde scenario, hoge CF en lage OBL betekent natuurlijk dat de link dan van hoge kwaliteit is. Wij treffen hierin een goede balans met onze pagina’s. Wij zorgen dat de CF/TF in goede balans zijn, en werken met hoge CF waardes, en beperken de OBL.

Verwijzende domeinen

Het is een positieve zaak dat een pagina een hoog aantal verwijzende domeinen heeft. Of als het getal laag is, dan moet de kwaliteit van de verwijzende domeinen heel hoog zijn. Ook dit aspect hebben wij goed op orde, de domeinen die wij in onze portfolio hebben en bijwinnen hebben dit goed op orde.

Dripfeeding, niet onbelangrijk

Dripfeeding betekent dat het plaatsen van backlinks die naar jouw site verwijzen gespreid wordt gedaan over een tijdsperiode. Als de campagne heel klein is, dan is dit niet belangrijk. Maar zodra de campagne een beetje formaat krijgt, kijken de zoekmachines er streng op dat er niet een heel onnatuurlijk verloop is in het groeien van backlinks. Oftewel het is heel nodig dat er dripfeeding wordt toegepast. Onze experts kijken naar jouw website, de gewenste campagne, en bepalen welke spreiding het beste toegepast kan worden, zodat de zoekmachine jouw website niet zal benadelen.

Ankertekstenbalans

Ankerteksten zijn de labels van de backlinks. Bijv. ‘Klik hier’ kan een label zijn van een backlink die verwijst naar jouw website. Het is heel belangrijk dat hier een goede balans in wordt getroffen. Het liefst wil je alleen maar backlinks met jouw zoekterm erin, maar de zoekmachines hebben dat snel door. Daarom is het belangrijk dat hier variatie in gebracht wordt. Bijv. een deel jouw merknaam, een deel jouw pagina URL, een deel algemeen zoals ‘website’, of ‘klik hier’, een deel longtail termen, een deel relevante (LSI) termen, een deel verlengde zoektermen, en een deel directe zoektermen.

Wij houden rekening met deze aspecten

Inmiddels hebben wij jou heel wat informatie overgedragen. Het komt er dus op neer dat backlinken een nauwkeurige klus is, en dat er met een scherp oog naar gekeken moet worden, en met goede bronnen gewerkt moet worden. Wij hebben door de jaren heen hierin expertise opgebouwd en de middelen ons eigen gemaakt, zodat wij jou de beste backlink campagne kunnen bieden.